
- Ta dogodek je minil.
6. Srečanje izdelovalcev in ljubiteljev suhih mesnin
23 aprila
ZastonjGasilsko društvo Grušovlje,
KTD Bazilika,
Aktiv kmečkih žena,
6. Srečanje izdelovalcev in ljubiteljev suhih mesnin,
Grušovlje / Šentjanž,
23. april 2023
Vabljeni vsi izdelovalci “Suhih mesnin” iz Savinjske doline, okolice in širše.
Namen srečanje je ohranjanje pristne slovenske tradicije. Druženje in izmenjava izkušenj in receptov.
Pobudnik Janez Kuhar pravi “kolikor hiš toliko viž” kar pomeni, da ima vsak izdelovalec svoje prijeme in skrivnosti.
Zadnjega 5. Srečanja se je udeležilo preko 60 izdelovalcev Suhih mesnin, peke domačega kruha v krušni peči, domači tolkec..
(salame, pršuta, bržole, paštete, razne klobase. Izdelek je lahko iz katerekoli vrste mesa (svinjsko, goveje, konjsko, ovčje,
divjačina itd…)
To ne bo ocenjevanje ampak samo prikaz, pokušnja, izmenjava izkušenj in receptov pri izdelavi in sušenju.
Okvirno 15 dkg, lahko v enem kosu, narezali bomo na licu mesta.
Če pa imate domač jabolčnik (tolkec) doma pridelano vino, domače žganje – sokovi -so tudi ti dobrodošli.
Sprejem izdelkov od 9:00 do 11:30 ure,
ob 12:00 uri pokušnja z družabnim srečanjem in kulturnim programom.
Članice Aktiva kmečkih žena Grušovlje, pa so k temu dodale različne vrste doma pečenega kruha v krušnih pečeh:
. ocvirkov, polbeli, rumeni kruh….
PRIDETE LAHKO TUDI TISTI, KI TEH DOBROT NIMATE DOMA.
Torej vabljeni na družabno srečanje s kulturnim programom!
Za glasbo bo poskrbel @RokHvala
Prijave/informacije na telefon: 070/708-155 in 041/333-892