Loading dogodki

« Vsi dogodki

6. Srečanje izdelovalcev suhih mesnin

23 aprila

Zastonj
suhe mesnine

Srečanje

6. Srečanje izdelovalcev suhih mesnin – Grušovlje 23. april 2023

Vabljeni vsi izdelovalci  “Suhih mesnin” iz Savinjske doline, okolice in širše.
Namen srečanje je  ohranjanje pristne slovenske tradicije. Druženje in izmenjava izkušenj in receptov.
Pobudnik Janez Kuhar pravi “kolikor hiš toliko viž” kar pomeni, da ima vsak izdelovalec svoje prijeme in skrivnosti.

Zadnjega 5. Srečanja se je udeležilo preko 60 izdelovalcev Suhih mesnin, peke domačega kruha v krušni peči, domači tolec..
(salame, pršuta, bržole, paštete, razne klobase. Izdelek je lahko iz katerekoli vrste mesa (svinjsko, goveje, konjsko, ovčje,
divjačina itd…) Okvirno 15 dkg, lahko v enem kosu, narezali bomo na licu mesta.
To ne bo ocenjevanje ampak samo prikaz, pokušnja, izmenjava izkušenj in receptov pri izdelavi in sušenju.
Če pa imate domač jabolčnik (tolkec) doma pridelano vino, je tudi ta dobrodošel.

Na 5. srečanje je svoje izdelke prineslo več kot 60 izdelovalcev,
ljubitelji suhih mesnin pa so jih lahko pokušali.
Članice Aktiva kmečkih žena Grušovlje, pa so k temu dodale različne vrste doma pečenega kruha v krušnih pečeh:
. ocvirkov, polbeli, rumeni kruh….
Manjkalo ni niti jabolčnika, ki ga je bilo 12 vrst – doma pridelano vino, domače žganje.
Naš glavni organizator je Janez Kuhar, pomagajo pa mu sosedje – krajani Grušovelj ,Šentjanža in Varpolj.

Organizator

Kulturno turistično društvo Bazilika
Telefon:
+38641837219
E-naslov:
info@ktd-bazilika.si
Poglej Organizator spletno stran

Prizorišče

Gasilski poligon Grušovlje
Gasilski poligon grušovlje
Rečica ob Savinji, 3332 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
+38641837219
Poglej Prizorišče spletno stran
NASLOV

Kulturno turistično društvo | Bazilika Šentjanž 32, Šentjanž 3332 Rečica ob Savinji

E-POŠTNI NASLOV

info@ktd-bazilika.si

REZERVACIJE 

+386 41 333 892

INFORMACIJE

+386 41 837 219

SOCIALNA OMREŽJA

Najdete nas tudi na socialnih omrežjih.

    

KTD BAZILIKA © 2023. Vse pravice pridržane.